De kraanoperator, een kraan in het vak

Je doet graafwerken en verplaatst materialen of hijst ze op. Aarde, grint, rotsen, stenen, zand, bouwelementen, buizen ... Je gebruikt hiervoor bouwplaatsmachines, zoals een graafmachine, bulldozer, minigraver, wiellader of dumper. Je onderhoudt de bouwplaatsmachines en herstelt ze. Je past de veiligheidsregels strikt toe.

Er bestaan vele soorten 'machinisten' in de bouwsector. Denk aan een machinist sloopwerk, een machinist grondverzet en een machinist wegenbouw. Sommige wachinisten kunnen allerlei soorten machines besturen. Een machinist sloopwerk bestuurt bijvoorbeeld sloopmachines, sloophamers en aggregaten. Hij weet in welke volgorde hij bouwwerken het beste kan slopen en houdt daarbij altijd rekening met ieders veiligheid. Een machinist grondverzet bestuurt machines die grond verplaatsen om het terrein bijvoorbeeld geschikt te maken voor het aanleggen van wegen of het bouwen van gebouwen. Een machinist wegenbouw houdt zich bijvoorbeeld bezig met het asfalteren van wegen.

Heb jij ook een mooi project
dat je met ons wil delen?

Via onderstaande button kan je je beeldmateriaal doorsturen. Hiermee aanvaard je dat de montage aangepast kan worden om te integreren binnen deze website. 

Upload mijn video's

#Werfze is een campagne van Embuild Vlaanderen,
met de medewerking van de Ambassadeurs van de sector en het initiatief #DeBouwKijktVerder