Zonder de bouw zou de wereld er helemaal anders uitzien. De bouw drukt zijn stempel op elk maatschappelijk domein. Nieuwe evoluties volgen elkaar in een stroomversnelling op. Robottechnologie, 3D, artificiële intelligentie, Internet of Things en Big Data spelen een steeds grotere rol. Bouw mee aan de wereld van morgen. This is YOUR WORLD!

De bouw is cruciaal voor de circulaire economie. De sector is een trendsetter in Vlaanderen en zet alle zeilen bij om dit verder uit te bouwen. Niet alleen door van selectief sloopbeheer een belangrijk speerpunt te maken en verder in te zetten op green deals met de Vlaamse overheid, maar ook door verdere digitalisering.  Denk maar aan het gebruik van BIM, het bouwinformatiemodel om duurzamer en modulair te bouwen met minder bouwafval, een beter gebouwenbeheer, minder onderhoudskosten, ... Ook het maximaal hergebruiken van bouwmaterialen is een prioriteit voor de sector. Belangrijk bij sloopafval is dat gevaarlijke stoffen zoals asbest uit het circuit worden gehaald worden en gericht verwijderd worden. Bij sloop zal materiaalherkenning dus een steeds grotere rol spelen. Dit gebeurt via artificiële intelligentie, slimme sensoren, 3D-scanning van gebouwen en het inzetten van drones ... Boeiend? Jazeker.

Heb jij ook een mooi project
dat je met ons wil delen?

Via onderstaande button kan je je beeldmateriaal doorsturen. Hiermee aanvaard je dat de montage aangepast kan worden om te integreren binnen deze website. 

Upload mijn video's

#Werfze is een campagne van Embuild Vlaanderen,
met de medewerking van de Ambassadeurs van de sector en het initiatief #DeBouwKijktVerder