De schrijnwerker werkt soms op eigen houtje

De schrijnwerker maakt of repareert bepaalde bouwwerken of onderdelen, waarbij vaak maar niet alleen met hout wordt gewerkt. Een schrijnwerker kan in de bouw bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen of met reparaties aan kapotte onderdelen. Buiten de bouw kan een schrijnwerker ook bezig zijn met het ontwerpen en maken van meubels of andere houten constructies.

Een schrijnwerker moet, voordat hij aan het timmeren kan slaan, eerst goed alles uitmeten, inspecteren en controleren. Zo kan hij er zeker van zijn dat wat hij maakt ook zal passen in de bestaande constructie, of in ieder geval stevig en recht in elkaar zal zitten. Het is dan ook belangrijk dat de schrijnwerker enige kennis van wiskunde heeft, om alle berekeningen te kunnen maken. Nadat alles uitgemeten en berekend is, kan de schrijnwerker aan het werk om het benodigde materiaal (op maat) te snijden/zagen en glad te maken en daarna eventueel te bevestigen. Je moet dus ook een beetje uit het goede hout gesneden zijn.

Heb jij ook een mooi project
dat je met ons wil delen?

Via onderstaande button kan je je beeldmateriaal doorsturen. Hiermee aanvaard je dat de montage aangepast kan worden om te integreren binnen deze website. 

Upload mijn video's

#Werfze is een campagne van Embuild Vlaanderen,
met de medewerking van de Ambassadeurs van de sector en het initiatief #DeBouwKijktVerder