Groene ideeën die de buurt leefbaar maken

De landschapsarchitect zorgt niet langer voor het tuintje-boompje bij het huisje. Zijn of haar job is heel wat ruimer geworden: urban design, groene vormgeving, tuinontwerp, landschappen en publieke ruimte vormgeven. In elk bouwproject speelt de landschapsarchitect een belangrijke rol. Architectuur en omgeving staan in een directe relatie. Denk maar aan The Vertical Forest van Stefano Boeri in Milaan. Bosco Verticale, bellissim(m)o! Het gaat om het combineren van esthetica en functionaliteit tot een realiseerbaar idee in een duurzame context.

Groen in de stad heeft zonder twijfel vele voordelen: verlaging van extreme temperatuuropbouw in de stad, opvang van hevige regenval, luchtkwaliteit door productie van zuurstof en opname van CO2, aanpak van de klimaatverandering, isolatie van gebouwen, bevordering van biodiversiteit, opvang van fijn stof, geluidsbuffering, natuurlijke beschaduwing, en bovendien ervaren mensen een groene omgeving als bijzonder aangenaam. Groen versterkt functionaliteit en beleving. Een passie met toekomst.

Heb jij ook een mooi project
dat je met ons wil delen?

Via onderstaande button kan je je beeldmateriaal doorsturen. Hiermee aanvaard je dat de montage aangepast kan worden om te integreren binnen deze website. 

Upload mijn video's

#Werfze is een campagne van Embuild Vlaanderen,
met de medewerking van de Ambassadeurs van de sector en het initiatief #DeBouwKijktVerder