Op een calculator kan je rekenen

Een calculator maakt projectbegrotingen: voordat een project gebouwd wordt, rekent hij uit wat het gaat kosten. Op hem of haar moet je kunnen rekenen, goeie rekeningen maken goeie vrienden. Als de projectbegroting klaar is, kan het bouwbedrijf aan de opdrachtgever laten weten voor welk bedrag hij het project kan bouwen. De juiste mix van kwaliteit, prijs, duurzaamheid en slimme oplossingen is cruciaal.

Eerst bestudeert een calculator het contract, de tekeningen en de overige gegevens. Hij krijgt zo een goed beeld van het project. Dan bepaalt de calculator wat en wie hij nodig heeft bij het realiseren van een bouwproject. Zo bepaalt hij wat voor materialen er nodig zijn en hoeveel en wat voor personeel nodig is en hoeveel. De calculator verwerkt dit allemaal in een begroting. Hieraan voegt de calculator bijvoorbeeld de algemene bouwplaatskosten, de algemene kosten, de winst, het risico en de BTW toe. De calculator probeert altijd te onderhandelen met leveranciers van materialen, onderaannemers, ... Zo probeert de calculator een zo goed mogelijke prijs te bedingen.

Heb jij ook een mooi project
dat je met ons wil delen?

Via onderstaande button kan je je beeldmateriaal doorsturen. Hiermee aanvaard je dat de montage aangepast kan worden om te integreren binnen deze website. 

Upload mijn video's

#Werfze is een campagne van Embuild Vlaanderen,
met de medewerking van de Ambassadeurs van de sector en het initiatief #DeBouwKijktVerder